Ihmiset, Lifestyle, Yleinen

Yhteinen juttu – LOVIISA CAMPING

13.6.2018
Loviisa camping - Nina Wiklund

Loviisan leirintäalueen toiminnan uudelleenkäynnistäminen on nähnyt monia käänteitä, joiden seurauksena Loviisan kaupunki otti täksi kesäksi ohjakset. Leirintäalue avautuu 15.6. – kaikille kaupunkilaisille.  

 

 

Yhdessä tekemisen iloa

Tehokas camping-tiimi hoitaa taidokkaasti paikan kuntoon vierailijoita varten. Leirintäalueen päävastuuhenkilö Nina Wiklund on kesästä Loviisa Campingin parissa innoissaan. 

– Täällä on elämää! Koko ajan joka puolella on joku työn touhussa. Tämä on kuin muurahaiskeko, Nina iloitsee. Ninan lisäksi paikalla ahkeroivat Pikku Pietarin Pihan nuoret. Alueella kaikki tekevät töitä yhdessä hyvin mielin ja paikka saa tuoreen ilmeen tuossa tuokiossa. 

– On tärkeää, että tästä paikasta pidetään huolta. Tuntuu, että paikka itsekin tykkää, kuinka siitä pidetään huolta, Nina kertoo. 

 

Paluu mummolaan

Loviisalaisille leirintäalue on tärkeä tunnusmerkki ja syystä. Monen lapsuusmuistot kiteytyvät puistomaisen alueen valtaviin vaahteroihin. Meren läheisyys ja kaupungin aurinkoisin uimakoppi huokuvat kesän suloisuutta. Lapsuusmuistot saavat lisäpontta kunnostettujen puurakennuksien sisustuksesta. 

– Halusin ajatella tyylinä tunnelmaa mummolasta. Olemme saaneet vanhoja ja uusiakin tavaroita lainaksi kesäksi. Kivaa kaikkien kannalta, ettei tavaroita tarvitse ostaa uutena, Nina iloitsee. 

Vaikka tavara on vanhaa, on alueella tehty rutkasti uudistuksia. Huonoon kuntoon joutuneet talot on remontoitu ja tiloja päivitetty. Uuden ilmeen saa vastaanotto, keittiö ja ruokailuhuone sekä veranta. Tarpeellisten muutosten suunnittelussa auttoivat paikalliset karavaanarit. 

– Pääsin tapaamaan loviisalaisia karavaanareita ja sain kuulla heiltä, mitä täällä pitää ottaa huomioon. Saadut neuvot ja vinkit ovat kullanarvoisia, Nina kiittelee. 

Työt eivät lopu avajaisiin, vaan suunnitelmia ja ideoita kesän varalle riittää. 

– Tänne on tulossa kajakki- ja kanoottivuokraamo ja olisi myös ihanaa, jos aina silloin tällöin täällä olisi tapahtumia. Konsertteja, esityksiä, kaikkea kivaa. Ainakin 2 taiteilijaa tulevat pitämään näyttelyä, Nina kertoo.

Kesätöitä puutarhassa

Amanda Söderholm, 23, on yksi Pikku Pietarin Pihan nuorista. Nuoret ovat paiskineet töitä hiki niskassa, mutta innolla ja tarmolla. 

– Täällä on hyvä fiilis tehdä töitä. Ihanaa, että saa olla ulkona ja samalla oppii monenlaisia taitoja, Amanda kertoo.  

Loviisan Campingiin kesätöihin on palkattu kuusi PPP:n nuorta pitämään huolta etenkin piha-alueesta.    

Arkea leirintäalueella pyörittää Ninan lisäksi kaksi muuta työntekijää. Tärkeintä tiimin valikoitumisessa oli paikallistiedon hallinta. 

– Meidän tehtävänämme on ennen kaikkea olla infopiste. Paikallistieto on tässä hommassa A ja O. On ehdottoman tärkeää, että osaa opastaa mitä löytää mistäkin, Nina kertoo. 

Työntekijät haluavat luoda ilmapiiristä leppoisan ja avoimen. Leirintäalueelle kuka tahansa on tervetullut, oli sitten karavaanari tai kaupunkilainen. Se on tärkeää, ottaen huomioon kuinka suuri tunnearvo paikalla on itse loviisalaisille. 

Loviisa Campingin herättämä tunnereaktio on yllättänyt Ninan suuresti. Kadulla kohdatessa ihmiset kiittävät työstä vuolaasti. 

– Olen palautteesta hyvin otettu. Ylipäätään koko projektista ja kaikista osallisista, etenkin Pikku Pietarin Pihasta olen todella kiitollinen. Tätä on ihana tehdä ja täällä saa käydä tervehtimässä. Loviisa Camping on ikään kuin lahja loviisalaisille! 

 

 

Oho!

Jos hakukoneesta pomppaa tieto pysyvästi suljetusta leirintäalueesta ei se ole Loviisa Campingin sivu. Ne löytyvät Loviisan kaupungin sivujen alaisuudesta. Loviisa Campingin facebook-sivulla kerrotaan tapahtumista ja ajankohtaisista kuulumisista. 

https://www.facebook.com/loviisacamping/

 

 

Teksti & kuvat Fanni Fagerudd

2
Pikkukaupunki
Unable to communicate with Instagram.

Follow Us