Luonto

What’s Sup?

15.5.2018

SUP-laudan päällä meloo kätevästi (tai noh, se on suhteellinen käsite) vaikka Dunkahälliin tai harhailee päämäärättömästi joen haaroilla – tehden ihan huomaamatta ylä- ja keskivartaloon purevan kesätreeninkin. Havaijilta Suomeen rantautunut suppailu on ihana kesälaji, joka sopii monelle.

 

Yksinkertaisuudessaan SUP-lautailu eli standup paddleboarding on melontaa tukevan laudan päällä seisoen. Vaikka seisoen melominen saattaa kuulostaa maakravun korvaan pelottavalta, on suppailu suorastaan hämmentävän helppoa.

 

Tukevan laudan ansiosta ensikertalainen pääsee miltei heti kokeneempien matkaan, ja harrastusta voi aina vaikeuttaa haastavammalla ympäristöllä tai kapeammalla laudalla.

 

Konkarisuppailijat voivat vuokrata laudan Laivasillan vierasvenesatamasta paikan päältä ja lähteä seikkailemaan tyynelle Loviisanlahdelle. Aloittelija voi suunnata ruukin Strömfors Outdoor Factoryyn. Siellä koulutetut SUP-ohjaajat avaavat kurssien ja retkien lomassa suppailun saloja. Kokeilunhaluisille on tarjolla jopa SUP-joogaa! 

 

stromforsoutdoor.com

visitloviisa.fi/fi/nae/loviisanvierasvenesatama

 
 

 

Teksti & kuvat Fanni Fagerudd

0
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us