Kakkupohja:
• 4 dl vehnäjauhoja
• 4 dl sokeria
• 3 dl tummaa kaakaojauhetta
• 2 tl ruokasooda
• 2 tl vaniljasokeria
• 1 tl suolaa
• 2 dl maitoa
• 0.75 dl rypsiöljyä
• 2 kananmunaa
• 1–2 dl kuumaa vettä
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita isossa kulhossa vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola. Sekoita pienemmässä kulhossa maito, öljy ja kananmunat. Yhdistä seokset samalla sekoitellen ja lisää kuumaa vettä tarpeen mukaan, kunnes taikina löystyy ja kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
Voitele kaksi 18 cm vuokaa (tai yksi) ja vuoraa leivinpaperilla. Laita taikina vuokiin ja paista noin 35 minuuttia. Jos paistat yhdessä vuoassa, paistoaika pitenee.
Kakkupohja on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa. Leikkaa kunnolla jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan.
Psst! Kakkupohjat voi tehdä myös etukäteen pakkaseen. Ota pohjat sulamaan pari tuntia ennen täyttämistä.
Vadelmatäyte yhteen väliin:
• 1,5 dl kuohukermaa
• 60 g vaniljarahkaa
• 120 g vadelmia
• 2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka. Soseuta vadelmat. Sekoita vadelmat ja vaniljakreemijauhe täytevaahtoon. Huomioi, että vaniljakreemijauheen määrä on viitteellinen. Täytteen tulisi olla tarpeeksi paksua, jotta se ei pursua ulos. Lisää siis kreemijauhetta, jos täyte tuntuu liian löysältä.
Valkosuklaatäyte kahteen väliin:
• 2,5 dl kuohukermaa
• 200 g vaniljarahkaa
• 130 g valkosuklaata
• 2–3 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljarahka. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää vaniljakreemijauheen kanssa vaahdon sekaan.
Suklaakreemi:
• 130 g voita
• 150 g tuorejuustoa
• 150 g tummaa suklaata
• 1 rkl kaakaojauhetta
• 0,5 rkl kuumaa vettä
• 0,75 dl tomusokeria
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä. Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi keskenään. Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto sekä suklaasula ja kaakaojauhesekoitus. Vaahdota pehmeäksi ja kuohkeaksi.
Kakun kokoaminen
Kokoa kakku leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jotta kakku pysyy helpommin kasassa. Aseta vuoan reunoille leivinpaperikaistaleet tai reunakalvo.
Aseta vuoan pohjalle yksi kakkupohjista, kostuta maidolla ja levitä päälle valkosuklaatäytettä. Toista tämä seuraavissa kerroksissa (seuraavaan väliin vadelmatäyte, viimeiseen valkosuklaatäyte). Laita päällimmäiseksi viimeinen kakkupohja ja kostuta. Toista irtopohjavuokaa voi hyödyntää kakun kiinteyttämisessä laittamalla sen alemman pohjan päälle tukemaan ylempiä kerroksia.
Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä, kun täytteet ovat kiinteytyneet ja kakku pysyy paremmin kasassa.
Levitä päälle kerros suklaakreemiä, laita kakku jääkaappiin hetkeksi ja toista sama uudelleen tasaisen kerroksen saamiseksi.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Alkuperäinen ohje (vain kakkupohjaan) www.anninuunissa.fi/helppo-meheva-suklaakakku