Ruoka

Una Bella Sorpresa!

13.7.2018

 

Bella tuli ja yllätti ja jätti kaiken eläinperäisen listaltaan. Samalla ravintolan ilme uudistui.

Jos sana vegaani pelottaa, ole rohkea ja kokeile silti. Yllätyt varmasti positiivisesti, sillä maistuvaa ruokaa voi tehdä myös näin. Eikä se ole haitallista terveydellesikään.

bellaloviisa.fi
 
 


 

Bellan Kesäinen soijapihviburgeri inkiväärikurkuilla & punajuurihummus  (kuudelle)

 

Hampurilaissämpylätaikina

3 dl vettä tai kasvimaitoa

25 g hiivaa

1 tl suolaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

n. 3 dl durumvehnäjauhoja

2 rkl sokeria

1 rkl öljyä

Pinnalle:

n. 1 dl soijamaitoa

½ dl seesaminsiemeniä

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja öljy ja alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja jaa se 6-8 osaan. Pyörittele niistä sämpylöitä ja aseta leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä.

Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai soijamaidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 12-18 min.

 

Soijapihvimassa

2 dl tummaa soijarouhetta

4 dl  kuumaa vettä

2 rkl luomu kasvisliemijauhetta

2 rkl soijakastiketta

1 dl kaurahiutaleita turvotettuna

2 dl kasvikermaa

1 dl  vehnäjauhoja

1 dl  kikhernejauhoja

2-4 valkosipulin kynttä

1  iso sipuli

½  tuubia tartex-tahnaa

Mausteeksi kuivattuja yrttejä, mustapippuria, paprikajauhetta, jeeraa (suolaa)

Kuutioi sipulit ja kuullota ne öljyssä kunnes pehmenevät. Yhdistä soijarouhe ja kuuma vesi, lisää mausteet ja turvota noin puoli tuntia. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Paista parilalla muhkeita pihvejä.

 

Inkiväärikurkut

1  iso kurkku suikaloituna

Mausteliemi:

2 rkl raastettua inkivääriä

1 dl valkoviinietikkaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

1/2 pieni tuore chili pieninä kuutioina

Tuoretta korianteria

Sekoita liemen ainekset ja lisää kurkkujen joukkoon. Anna maustua kylmässä.

 

Punajuurihummus

250 g keitettyjä kypsiä kikherneitä

1 dl tahinitahnaa

2 valkosipulin kynttä

1 sitruunan mehu

1 tl suolaa

2 dl rypsiöljyä

200 g etikkapunajuuria

Lisää kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi.

 

Munaton majoneesi

1 dl soijamaito

3-4 dl rypsiöljyä

1 rkl sinappia

2 tl omenaviinietikkaa

(suolaa)

Mittaa kaikki aineet paitsi öljy kapeaan korkeaan astiaan, lisää öljy ohuena nauhana joukkoon sauvasekoittimella sekoittaen.

Lisäksi: Punasipulia, tomaattia, salaattia, ituja sekä lohkoperunoita

 

 

Kuvat Päivi Ahvonen, Kalevi Ketoluoto

 

0
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us