Kulttuuri

Tobias fantasian pauloissa

14.6.2018

 

Millainen paikka Lurens on tehdä teatteria? Pikkukaupunki kysyi, ja Lurensin kesäteatterin ohjaaja Tobias Zilliacus vastasi.

– Hauska ja haastava paikka. En ole aiemmin tehnyt ulkoilmateatteria, joten tulen varmasti vielä monta kertaa yllättymään.

 

Mitä erityistä odotat?

– Toivon tietysti kivaa säätä ja sitä, että esitys on kesäteatteria parhaimmillaan. Yhteisöllisyyttä sekä näyttämöllä että katsomossa.

 

Mitä haluat tuoda ohjauksellasi esiin?

– Haluan poistaa esteet tarinankerronnan tieltä mutta en tarinasta. Haluaisin, että sen kertominen olisi vaivatonta ja innostavaa. Hyvä tarina ei kaipaa kikkailua.

 

Mitä uutta Lurens tarjoaa tänä kesänä?

– Esimerkiksi uusia tekijöitä minun lisäkseni, muutama ensikertalainenkin on mukana, ja Hannu Risku on säveltänyt uutta upeaa musiikkia. Tarina ei ole ihan uusi, mutta sitä ei ole Lurensissa ennen esitetty. Mikään muu ensemble ei voisi esittää sitä samalla tavalla kuin me!

 

 

3x KESÄTEATTERI

 

Lurens: Ronja Rövardotter

29.6–4.8

Lurens kommer igen! Astrid Lindgrens älskade saga väcks till liv i Kuggoms bildsköna landskap, när Ronja Rövardotter tar Lurens scener i sin besittning. Det fantastiska fantasiäventyret kan man ta del av från och med den 29 juni. Även den underbara vridläktaren är värd att uppleva!

lurens.fi

 

 

Ruukinmyllyn kesäteatteri: Miehen kylkiluu

16.6.–14.7.

Juho Mantereen ohjaama Miehen kylkiluu saa ensi-iltansa 16.6. Ruukinmyllyn kesäteatterissa. Ruukissa eivät edes vaihtelevat kesäkelit haittaa, sillä katsomo on katettu.

naurutakuu.fi

 

 

Lapinjärven kesäteatteri: Miehen tuoksu

29.6.–13.7.

Lapinjärven kesäteatterilla koko kylä menee sekaisin, kun Miehen tuoksu leijailee teatterissa 29.6. alkaen.

Miina Turusen ja Konsta Mäkelän yhteisohjaus saa upeat puitteet vehreissä järvimaisemissa.

lapinjarvenkesateatteri.fi

 

 

Haastattelu Fanni Fagerudd Kuva Mats Tuominen

1
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us