Kulttuuri

Taidepassi kouraan ja festareille!

19.7.2018

Kucku Transfolk -taidefestivaali jatkaa kohti seuraavaa tarkastus­pistettään.

 

Keväällä alkaneen festivaalin ensimmäinen Checkpoint “Matka” keräsi runsaasti kiinnostuneita katseita keskustassa ja kylillä.

– Yleisön palaute on ollut innostavaa. Etenkin festivaalin vieminen keskustan ulkopuolelle herätti paljon mielenkiintoa ja mursi ennakkoluuloja, kuraattorit Heidi Lunabba ja Beniamino Borghi iloitsevat.

Kesällä on luvassa kaksi isoa tapahtumaa sekä pienempiä yllätyksiä. Checkpoint 2 käsittelee teemaa “Peace” Loviisan Rauhanfoorumin yhteydessä ja ”Home”-aiheinen Checkpoint 3 toteutetaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtuman yhteydessä.

– LWT:n yhteydessä tiedossa on näyttelyiden lisäksi ainakin juhlat, jotka järjestetään illalla. Muiden talojen sulkeuduttua luvassa on ruokaa, hyvää fiilistä sekä tietenkin taidetta, paljastaa Lunabba. 

Kesällä Laivasillalle ilmestyy myös Transfolk-taidenäyttely Laivasillan galleriaan sekä Sauna Obscura, jossa voi nauttia astetta visuaalisemmista löylyistä. Lisäksi Transfolk järjestää aktiivisesti workshoppeja, näyttelyitä, luentoja ja muuta mielenkiintoista.

Yksi Transfolkin tunnusmerkeistä on festivaaleilla jaettava taidepassi, johon jokainen saa kerätä leimoja eri tarkastuspisteiden aikana. Jokaisesta tapahtumasta saa upouuden leiman, joka itsessään on eräänlainen minitaideteos.

– Taidepassi on kuin oma henkilökohtainen taideteos, joka muistuttaa ja kertoo omasta festivaalikokemuksesta. On ollut hauskaa huomata, kuinka innoissaan ihmiset ovat tapahtumien lisäksi uusien leimojen keräämisestä, kertoo Beniamino.

 

HOX! Tapahtumat ovat avoimia kaikille.  Lapset, nuoret, aikuiset…

Transfolk toivottaa kaikki tervetulleeksi!

 

Kesä–elokuu Sauna Obscura, kelluva kamerasauna, Laivasilta

24.7.–syyskuun loppu Transfolk Saltbodan, Galleri Saltbodan

Heinäkuu Objects Have Feelings Too -performanssi, ympäri kaupunkia

4.–6.8. Checkpoint #2 Peace

4.8. Growing up, taidetta lapsille ja aikuisille, Laivasilta

5.8.–9.9. God Love Pride -taidenäyttely, Loviisan kirkko

6.8.  Fyysistä teatteria, Laivasilta

25.–26.8. Checkpoint #3 Home, näyttely ja esityksiä, Välimeren Majatalo yhteistyössä LWT:n kanssa.

Osallistu Pyykkinaru Sateenkaaren väreissä -yhteisötaideteokseen ripustamalla oma sateenkaaripyykkinarusi ja jaa kuva tägillä #tvattlina

loviisacontemporary.fi 

 

 

Teksti Fanni Fagerudd

0
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us