Not all of our summer life takes place at the water — even though it is an essential ingredient of finnish summer. We took a girls night out in Loviisa down town. Our setting was a beautiful court yard …
Ljum rödbetssallad
Koka hela rödbetor tills de är mjuka (det tar ca 30–40 minuter).
Skala och skär i skivor.
Stek vitlök långsamt i lite olja för en god aroma och blanda med olivolja.
Smula fetaost på rödbetsskivorna och krydda med olja, rucola och timjam.
Lämmin punajuurisalaatti
Keitä kokonaisia punajuuria kunnes ne ovat pehmeitä (kestää n. 30–40 minuuttia).
Kuori ja viipaloi.
Paista valkosipulia hitaasti ja hyvän aromin tuodaksesi sekoita laadukkaaseen oliiviöljyyn.
Murusta fetajuustoa punajuuriviipaleiden päälle ja mausta öljyllä, rucolalla ja timjamilla.
Japansk omelett
3 msk socker
¼ tsk salt
½ dl fiskbuljong
1 msk soya sås
8 st ägg
1 msk sesamolja
Japanilainen munakas
3 rkl sokeria
¼ tl suolaa
½ dl kalalientä
1 rkl soijakastiketta
8 kpl kananmunaa
1 rkl sesamöljyä
Paista uunissa kunnes munakas on kypsä.
Potatis-zuchini rösti
300 g riven potatis
150 g riven zuchini
100 g purjolök i strimlor
1 ägg
Dill, salt, peppar
Blanda alla ingredienser ihop, forma lagom tjocka ”biff” och stek långsamt med riktig god matolja.
Kröna med smetana, gravad lax, röd lök och dill.
Peruna-kesäkurpitsa rösti
300 raastettua perunaa
150 g raastettua kesäkurpitsaa
100 g purjosuikaleita
1 kananmuna
tilli, suola, pippuri
Sekoita kaikki ainekset, muotoile sopivan paksuja röstipihvejä ja paista hitaasti laadukkaalla ruokaöljyllä.
Kruunaa smetanalla, graavilohella, punasipulilla ja tilillä.
The best sushi in Loviisa you´ll find at restaurant Sakura by the market square. The owner Tsutomu ”Tsutte” Tazaki is japanese himself and makes sushi that blows your brain out. Also for take away.
Kuvat: Eeva Kangas Reseptit: Tsutomo Tazaki Kuvausjärjestelyt: Hanna Neuvonen