Ruoka

Sushi in the City

14.5.2016
Best sushi in Loviisa

Not all of our sum­mer life takes place at the water — even though it is an essen­tial ingre­di­ent of finnish sum­mer. We took a girls night out in Lovi­isa down town. Our set­ting was a beau­ti­ful court yard …

 

Ljum röd­betssal­lad
Koka hela röd­be­tor tills de är mju­ka (det tar ca 30–40 minut­er).
Skala och skär i skivor.
Stek vitlök långsamt i lite olja för en god aro­ma och blan­da med olivol­ja.
Smu­la fetaost på röd­betsskivor­na och kry­d­da med olja, ruco­la och tim­jam.

Läm­min puna­ju­urisalaat­ti
Keitä kokon­aisia puna­ju­uria kunnes ne ovat pehmeitä (kestää n. 30–40 min­u­ut­tia).
Kuori ja viipaloi.
Paista valkosip­u­lia hitaasti ja hyvän aromin tuo­dak­sesi sekoi­ta laadukkaaseen oli­iviöljyyn.
Murus­ta feta­ju­us­toa puna­ju­urivi­ipalei­den päälle ja maus­ta öljyl­lä, ruco­lal­la ja tim­jamil­la.

 

mimmibileet7

 

Japan­sk omelett
3 msk sock­er
¼ tsk salt
½ dl fiskbuljong
1 msk soya sås
8 st ägg
1 msk sesamol­ja

Japani­lainen munakas
3 rkl sok­e­ria
¼ tl suo­laa
½ dl kalalien­tä
1 rkl soi­jakastiket­ta
8 kpl kanan­mu­naa
1 rkl sesamöljyä
Paista uunis­sa kunnes munakas on kyp­sä.

 

Potatis-zuchi­ni rösti
300 g riv­en potatis
150 g riv­en zuchi­ni
100 g pur­jolök i strim­lor
1 ägg
Dill, salt, pep­par
Blan­da alla ingre­di­enser ihop, for­ma lagom tjoc­ka ”biff” och stek långsamt med rik­tig god matol­ja.
Krö­na med smetana, gravad lax, röd lök och dill.

Peruna-kesäkurpit­sa rösti
300 raastet­tua perunaa
150 g raastet­tua kesäkurpit­saa
100 g pur­jo­suikalei­ta
1 kanan­mu­na
tilli, suo­la, pip­puri
Sekoi­ta kaik­ki ainek­set, muo­toile sopi­van pak­su­ja röstip­i­hve­jä ja paista hitaasti laadukkaal­la ruokaöljyl­lä.
Kru­u­naa smetanal­la, graav­ilo­hel­la, punasip­ulil­la ja tilil­lä.

 

 

mimmibileet8

 

The best sushi in Lovi­isa you´ll find at  restau­rant Saku­ra by the mar­ket square. The own­er Tsu­to­mu ”Tsutte”  Taza­ki is japan­ese him­self and makes sushi that blows your brain out.  Also for take away.

 

Kuvat: Eeva Kan­gas  Resep­tit: Tsu­to­mo Taza­ki  Kuvausjär­jeste­lyt: Han­na Neu­vo­nen

0