POHJA
14 kpl digestivekeksejä
1,5 dl suolapähkinöitä
50 g voita
Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sekaan pähkinät ja voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.
TÄYTE
400 g tummaa suklaata
400 g Philadelphia -tuorejuustoa
5 dl kuohukermaa
6 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
3 rkl liivatejauhetta
3 rkl vettä
Sulata suklaa mikroaaltouunin pienimmällä teholla välillä sekoittaen.
Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita hiukan. Lisää sulanut ja lämmin (ei kuuma!) suklaa juuston sekaan ja vatkaa tasaiseksi.
Laita kerma, sokerit ja vanilja kulhoon ja vaahdota.
Yhdistä liivatejauhe ja vesi, ja lämmitä turvonnut massa mikrossa.
Lisää juusto-suklaaseos kermavaahtoon, sekoita tasaiseksi ja lisää samalla liivate ohuena nauhana sekaan.
VÄLIIN
75 g suklaata muruksi leikattuna
1 pussi (15g) pakastekuivattua vadelmaa tai tuoreita vadelmia
Täyttäminen
Lisää keksipohjan päälle 1/3 suklaajuustotäytteestä ja sen päälle suklaamurut.
Lisää taas 1/3 täytteestä ja sen päälle tuoreita tai pakastekuivattuja vadelmia, ja sen päälle loput täytteestä.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli.
SUKLAAKUORRUTE
200 g suklaata
2 dl kuohukermaa
Hienonna suklaa ja laita kulhoon. Kuumenna kerma ja lisää se suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kylmässä ja vatkaa kylmänä vaahdoksi.
VADELMAKASTIKE
200 g pakastevadelmia
½ dl sokeria
timjamia
Painele sulaneet vadelmat siivilän läpi kattilaan, niin että siemenet jäävät pois. Lisää kattilaan sokeri ja timjaminvarsia ja anna kiehua hiljaisella muutama minuutti.
KORISTELUUN
Suklaakuorrute
Vadelmakastike
Pakastekuivattua vadelmaa
Tuoreita vadelmia
Suolapähkinöitä
Timjamia
Pursota kakun päälle ruusukkeita suklaakuorrutteesta ja koristele makusi mukaan.
Resepti Sini Korhonen Kuva Päivi Ahvonen