Ruoka

Sinin kakkukulma: Rospuuton kalorikeisari

9.2.2018
Sinin kakkukulma - kalorikeisari

POHJA

14 kpl diges­tivekek­se­jä

1,5 dl suo­lapähk­inöitä

50 g voita

Vuo­raa n. 24 cm irtopo­h­javuo­ka leiv­in­pa­per­il­la.

Hienon­na kek­sit moni­toimikoneessa. Lisää sekaan pähk­inät ja voi ja sekoi­ta tasaisek­si. Painele seos kakku­vuoan poh­jalle.

 

TÄYTE

400 g tum­maa suk­laa­ta

400 g Philadel­phia -tuore­ju­us­toa

5 dl kuo­huk­er­maa

6 tl vanil­ja­sok­e­ria

1 rkl sok­e­ria

1 vanil­jatan­gon siemenet

3 rkl liivate­jauhet­ta

3 rkl vet­tä

Sula­ta suk­laa mikroaal­tou­unin pien­im­mäl­lä tehol­la välil­lä sekoit­taen.

Lai­ta tuore­ju­us­to kul­hoon ja sekoi­ta hiukan. Lisää sulanut ja läm­min (ei kuuma!) suk­laa juus­ton sekaan ja vatkaa tasaisek­si.

Lai­ta ker­ma, soker­it ja vanil­ja kul­hoon ja vaah­do­ta.

Yhdis­tä liivate­jauhe ja vesi, ja läm­mitä tur­von­nut mas­sa mikrossa.

Lisää juus­to-suk­laaseos ker­mavaah­toon, sekoi­ta tasaisek­si ja lisää samal­la liivate ohue­na nauhana sekaan.

 

VÄLIIN

75 g suk­laa­ta muruk­si leikat­tuna

1 pus­si (15g) pakastekui­v­at­tua vadel­maa tai tuor­e­i­ta vadelmia

Täyt­tämi­nen

Lisää kek­sipo­h­jan päälle 1/3 suk­laa­ju­us­totäyt­teestä ja sen päälle suk­laa­mu­rut.

Lisää taas 1/3 täyt­teestä ja sen päälle tuor­e­i­ta tai pakastekui­v­at­tu­ja vadelmia, ja sen päälle lop­ut täyt­teestä.

Lai­ta kakku jääkaap­pi­in jäh­mettymään yön yli.

 

SUKLAAKUORRUTE

200 g suk­laa­ta

2 dl kuo­huk­er­maa

Hienon­na suk­laa ja lai­ta kul­hoon. Kuumen­na ker­ma ja lisää se suk­laan päälle. Anna seistä het­ki ja sekoi­ta tasaisek­si. Anna jäähtyä kylmässä ja vatkaa kylmänä vaah­dok­si.

 

VADELMAKASTIKE

200 g pakaste­vadelmia

½ dl sok­e­ria

tim­jamia

Painele sula­neet vadel­mat siivilän läpi kat­ti­laan, niin että siemenet jäävät pois. Lisää kat­ti­laan sok­eri ja tim­jam­in­var­sia ja anna kiehua hil­jaisel­la muu­ta­ma min­u­ut­ti.

 

KORISTELUUN

Suk­laakuor­rute

Vadel­makastike

Pakastekui­v­at­tua vadel­maa

Tuor­e­i­ta vadelmia

Suo­lapähk­inöitä

Tim­jamia

Pur­so­ta kakun päälle ruusukkei­ta suk­laakuor­rut­teesta ja koris­tele makusi mukaan.

 

Resep­ti Sini Korho­nen Kuva Päivi Ahvo­nen

0
Pikkukaupunki