Ruoka

Sinin kakkukulma: Rospuuton kalorikeisari

9.2.2018

POHJA

14 kpl digestivekeksejä

1,5 dl suolapähkinöitä

50 g voita

Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sekaan pähkinät ja voi ja sekoita tasaiseksi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.

 

TÄYTE

400 g tummaa suklaata

400 g Philadelphia -tuorejuustoa

5 dl kuohukermaa

6 tl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

1 vaniljatangon siemenet

3 rkl liivatejauhetta

3 rkl vettä

Sulata suklaa mikroaaltouunin pienimmällä teholla välillä sekoittaen.

Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita hiukan. Lisää sulanut ja lämmin (ei kuuma!) suklaa juuston sekaan ja vatkaa tasaiseksi.

Laita kerma, sokerit ja vanilja kulhoon ja vaahdota.

Yhdistä liivatejauhe ja vesi, ja lämmitä turvonnut massa mikrossa.

Lisää juusto-suklaaseos kermavaahtoon, sekoita tasaiseksi ja lisää samalla liivate ohuena nauhana sekaan.

 

VÄLIIN

75 g suklaata muruksi leikattuna

1 pussi (15g) pakastekuivattua vadelmaa tai tuoreita vadelmia

Täyttäminen

Lisää keksipohjan päälle 1/3 suklaajuustotäytteestä ja sen päälle suklaamurut.

Lisää taas 1/3 täytteestä ja sen päälle tuoreita tai pakastekuivattuja vadelmia, ja sen päälle loput täytteestä.

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään yön yli.

 

SUKLAAKUORRUTE

200 g suklaata

2 dl kuohukermaa

Hienonna suklaa ja laita kulhoon. Kuumenna kerma ja lisää se suklaan päälle. Anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kylmässä ja vatkaa kylmänä vaahdoksi.

 

VADELMAKASTIKE

200 g pakastevadelmia

½ dl sokeria

timjamia

Painele sulaneet vadelmat siivilän läpi kattilaan, niin että siemenet jäävät pois. Lisää kattilaan sokeri ja timjaminvarsia ja anna kiehua hiljaisella muutama minuutti.

 

KORISTELUUN

Suklaakuorrute

Vadelmakastike

Pakastekuivattua vadelmaa

Tuoreita vadelmia

Suolapähkinöitä

Timjamia

Pursota kakun päälle ruusukkeita suklaakuorrutteesta ja koristele makusi mukaan.

 

Resepti Sini Korhonen Kuva Päivi Ahvonen

0
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us