Ruoka

Riemukekkerit

8.6.2016
lastenjuhlat on villiä menoa

Vil­lit värit ja hul­va­ton meno. Ei riemul­la rajaa kun on pikku­väen pirskeet. Liikun­nal­liset leik­it vaa­ti­vat kun­non eväät. Kun ne tar­joil­laan kioskista, on se samal­la haus­ka ohjel­manu­mero.

 

Mini­hamp­par­it

Voit tehdä sämpylät itse, mut­ta kiireinen juh­lanjär­jestäjä voi ostaa valmi­it ham­puri­lais­sämpylät.

Paista mehevät minip­i­hvit ham­puri­laisen väli­in. Lovi­isalaisia lihan­tuot­ta­jia ovat muun muas­sa Teiras, Hult­gård ja Por­lam­min kar­tano. Lihan voi tietysti kor­va­ta myös kasvispi­hveil­lä. Paikallisia kasviksia, yrt­te­jä ja salaat­te­ja löy­tyy kyl­lä hel­posti.

Lisää täyt­teitä las­ten miel­tymys­ten mukaan ja tökkää ham­mas­tikku koko komis­tuk­sen läpi.

Herkullisen kastik­keen tai ket­supin voi valmis­taa itse – net­ti on täyn­nä resepte­jä. Tee vaik­ka ker­ral­la isom­pi sat­si!

 

Hodar­it ja mehut 

Ainakin Kas­tenin nakit kestävät kri­it­tisem­mänkin syynin, ja itsete­htyjä mehu­ja voi ostaa vaik­ka toril­ta tai tuot­ta­jil­ta.

Kun vadel­ma- tai ome­name­hu­un kaataa vähän soodaa sekaan, saa siitä oivan kesälimp­parin.

 

hampparitkioskihodarit

 

 

Muffin­sit

Muffin­sei­hin tarvit­tavia jauho­ja saa myös luo­mu­na ja lähiver­sioina – ainakin Malmgårdin valikoimista. Monikansal­liset suk­laara­keet voi tietysti kor­va­ta jol­lain muul­la, mut­ta ihanien värien vuok­si val­it­simme ne silti, ja mais­tu­i­vathan ne juhlaväelle.

 

Kios­ki on ihana ohjel­manu­mero, sil­lä lapsetkin voivat olla kioskin täteinä.
Kolme tun­tia tiivistä menoa on jo aika hyvä suori­tus!

 

 

 

 

 

 

Tek­sti: Päivi Ahvo­nen Kuvat: Eeva Kan­gas

0