Luonto, Ruoka

Potkien olisit jo perillä!

30.1.2018

Tankkaa raitista talvi-ilmaa hyvässä seurassa liikkuen. Siitä kiittää paitsi kroppa, myös sielu.

 

Katse horisontissa, tunne tässä hetkessä. Viisas pukeutuu asianmukaisesti, ettei retken onnistuminen ainakaan siitä jää kiinni. Jäällä liikkuja muistaa pitää mukanaan paitsi järjen myös naskalit!

Klä dig ändamålsenligt, så kan du koncentrera dig på att njuta av utelivet.  En tämligen billig livförsäkring de här dubbarna.

 

Kelkkaretki_9

 

Kelkkaretki_2

 

Kelkkaretki_10

 

Lyhyellä retkellä voit tehdä tavallisen pullataikinan kotona kannelliseen kulhoon valmiiksi ja antaa sen kohota repussa, mutta jos teet taikinan eräolosuhteissa käytä seuraavaa ohjetta:

 

TIKKUPULLA

2,5 dl vettä

2,5 rkl maitojauhetta

1 pussi kuivahiivaa

1.25 dl sokeria

1 tl suolaa kardemummaa

7-8 dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa leivontarasvaa

 

Lämmitä vesi niin, että se tuntuu lämpöiseltä (siis yli kädenlämmön, muttei kuumaksi). Sekoita veteen maitojauhe ja hiiva. Vatkaa joukkoon kuiva-aineet ja rasva. Anna nousta lämpimässä paikassa.
Jaa taikina 20 palaan. Rullaa palat käsien välissä sormen paksuisiksi pötköiksi. Kierrä pötköt kepin ympärille. Pujota päädyt taikinan alle. Voitele halutessasi munalla tai maidolla.
Paista pullia tarpeeksi etäällä tulesta, jotta sisus kypsyy, eikä pinta silti pala. Nauti pullat sellaisenaan tai hillon ja kermavaahdon kera.

 

Tikkupulla valmistuu hetkessä avotulella!

 

Kelkkaretki_3

 

Kelkkaretki_5

 

Kelkkaretki_13

 

Kelkkaretki_14

 

Kelkkaretki_4

 
 

Teksti Päivi Ahvonen Kuvat Virpi Lehtinen Kuvausjärjestelyt Hanna Neuvonen

1
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us