Luonto & outdoor, Ruoka

Potkien olisit jo perillä!

30.1.2018
Talvisella retkellä jäällä

Tankkaa raitista talvi-ilmaa hyvässä seuras­sa liikkuen. Siitä kiit­tää pait­si krop­pa, myös sielu.

 

Katse horison­tis­sa, tunne tässä het­kessä. Viisas pukeu­tuu asian­mukaises­ti, ettei retken onnis­tu­mi­nen ainakaan siitä jää kiin­ni. Jääl­lä liikku­ja muis­taa pitää mukanaan pait­si jär­jen myös naskalit!

Klä dig ändamålsen­ligt, så kan du kon­cen­tr­era dig på att nju­ta av ute­liv­et.  En täm­li­gen bil­lig livförsäkring de här dub­bar­na.

 

Kelkkaretki_9

 

Kelkkaretki_2

 

Kelkkaretki_10

 

Lyhyel­lä retkel­lä voit tehdä taval­lisen pul­lataik­i­nan kotona kan­nel­liseen kul­hoon valmi­ik­si ja antaa sen koho­ta repus­sa, mut­ta jos teet taik­i­nan eräolo­suhteis­sa käytä seu­raavaa ohjet­ta:

 

TIKKUPULLA

2,5 dl vet­tä

2,5 rkl maito­jauhet­ta

1 pus­si kuiv­ahi­ivaa

1.25 dl sok­e­ria

1 tl suo­laa karde­mum­maa

7–8 dl vehnä­jauho­ja

1 dl juok­se­vaa leivon­taras­vaa

 

Läm­mitä vesi niin, että se tun­tuu läm­pöiseltä (siis yli käden­läm­mön, mut­tei kuumak­si). Sekoi­ta veteen maito­jauhe ja hii­va. Vatkaa joukkoon kui­va-aineet ja ras­va. Anna nous­ta lämpimässä paikas­sa.
Jaa taik­i­na 20 palaan. Rul­laa palat käsien välis­sä sor­men pak­su­isik­si pötköik­si. Kier­rä pötköt kepin ympärille. Pujo­ta päädyt taik­i­nan alle. Voitele halutes­sasi munal­la tai maid­ol­la.
Paista pul­lia tarpeek­si etääl­lä tules­ta, jot­ta sis­us kyp­syy, eikä pin­ta silti pala. Nau­ti pul­lat sel­l­aise­naan tai hillon ja ker­mavaah­don kera.

 

Tikkupul­la valmis­tuu het­kessä avo­tulel­la!

 

Kelkkaretki_3

 

Kelkkaretki_5

 

Kelkkaretki_13

 

Kelkkaretki_14

 

Kelkkaretki_4

 
 

Tek­sti Päivi Ahvo­nen Kuvat Vir­pi Lehti­nen Kuvausjär­jeste­lyt Han­na Neu­vo­nen

1