Päivien pidetessä inspiraatio ruuanlaittoon ja leipomiseen alkaa heräillä talviunilta. Jos ei lasiaispullien jälkeen tiedä millä seuraavaksi herkuttelisi, tulee kakkukulma hätiin. Tämä suklainen herkkukakku toivottaa kevään tervetulleeksi!
AINEKSET:
Suklaakakku
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
130 g tummaa suklaata sulatettuna (esim. Panda)
2 keskikokoista kypsää avokadoa (370 g)
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl makeutettua soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
Suklaamousse
130g tummaa suklaata
2,5 dl vispautuvaa soija- tai kaurakermaa
+ marjoja koristeluun
TEE NÄIN
Suklaakakku:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.Sulata tumma suklaa ja nosta sivuun odottamaan.Muussaa avocadot sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita avocadojen sekaan soijamaito ja öljy.Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Kaada avocadoseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita.
Kääntele lopuksi sulatettu suklaa taikinaan huolellisesti.
Voitele kakkuvuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Laita taikina vuokaan ja paista alatasolla noin 45 min tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa kiinni.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen suklaamoussen levittämistä. Lopuksi koristele marjoilla. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut levätä jääkaapissa vähintään 2h tai seuraavaan päivään.
Suklaamousse:
Sulata suklaa ja vatkaa kerma kuohkeaksi. Anna sulatetun suklaan jäähtyä ja sen jälkeen sekoita se kermavaahdon sekaan. Tarvittaessa voit lisätä sokeria tuomaan lisämakeutta.
p.s. Kakku sopii myös vegaaniseen ruokavalioon
Kuva: Jukka Salminen, Wilma Valén
Alkuperäinen ohje Cocochili -ruokablogista. chocochili.net/2015/02/avokado-suklaakakku