Ruoka

Oi mikä kakku!

6.3.2019

Päivien pidetessä inspi­raa­tio ruuan­lait­toon ja leipomiseen alkaa heräil­lä talvi­u­nil­ta. Jos ei lasi­ais­pul­lien jäl­keen tiedä mil­lä seu­raavak­si herkut­telisi, tulee kakkukul­ma häti­in. Tämä suk­lainen herkkukakku toiv­ot­taa kevään ter­ve­tulleek­si!

 

AINEKSET:

Suk­laakakku

3,5 dl vehnä­jauho­ja

1 dl man­teli­jauhoa

2 tl leiv­in­jauhet­ta

ripaus suo­laa

2 tl vanil­ja­sok­e­ria

2 dl sok­e­ria

3 rkl kaakao­jauhet­ta

130 g tum­maa suk­laa­ta sulatet­tuna  (esim. Pan­da)

2 keskikokoista kyp­sää avokadoa (370 g)

1 dl ryp­siöljyä

2,5 dl makeutet­tua soi­ja­maitoa (tai muu­ta kasvi­maitoa)

Suk­laa­mousse

130g tum­maa suk­laa­ta

2,5 dl vis­pau­tu­vaa  soi­ja- tai kau­rak­er­maa

+ mar­jo­ja koris­telu­un

 

TEE NÄIN

Suk­laakakku:

Lai­ta uuni kuumen­e­maan 175 asteeseen.Sulata tum­ma suk­laa ja nos­ta sivu­un odottamaan.Muussaa avo­cadot sauva­sekoittimella tai tehosekoit­times­sa. Sekoi­ta avo­cado­jen sekaan soi­ja­maito ja öljy.Yhdistä kui­v­at aineet toises­sa kul­hos­sa. Kaa­da avo­ca­doseos kuiv­ien ainei­den joukkoon ja sekoi­ta.

Kään­tele lopuk­si sulatet­tu suk­laa taik­i­naan huolel­lis­es­ti.

Voitele kakku­vuo­ka tai vuo­raa leiv­in­pa­per­il­la. Lai­ta taik­i­na vuokaan ja paista alata­sol­la noin 45 min tai kunnes tikku­un ei jää kokeil­taes­sa taik­i­naa kiin­ni.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen suk­laa­moussen levit­tämistä. Lopuk­si koris­tele mar­joil­la. Kakku on parhaim­mil­laan kun se on saanut lev­ätä jääkaapis­sa vähin­tään 2h tai seu­raavaan päivään.

Suk­laa­mousse:

Sula­ta suk­laa ja vatkaa ker­ma kuohkeak­si. Anna sulate­tun suk­laan jäähtyä ja sen  jäl­keen sekoi­ta se ker­mavaah­don sekaan. Tarvit­taes­sa voit lisätä sok­e­ria  tuo­maan lisä­makeut­ta.

 

 

p.s. Kakku sopii myös  veg­aaniseen ruokavalioon

 

Kuva: Juk­ka Salmi­nen, Wilma Valén

Alku­peräi­nen ohje Cocochili -ruok­ablo­gista. chocochili.net/2015/02/avokado-suklaakakku

 

0
Pikkukaupunki