Ihmiset, Lifestyle

Lämmin vastaanotto yllätti

10.1.2018

Ville Vidgren ja Mari Kubin muuttivat syyskuussa Helsingistä Loviisaan puolivuotiaan Väinö-pojan kanssa. Lämmin vastaanotto on ollut iloinen yllätys.

 

Ville Vidgren on lähtöisin Iisalmesta, Mari Kubin Lapinlahdelta. Muuttoa Savoonkin he miettivät. Lentoperämiehenä työskentelevä Ville olisi päässyt kätevästi oman firman koneilla Helsinki-Vantaalle töihin.

 

Oikea helmi löytyi nopeasti

Muutto tuli ajankohtaiseksi vajaa vuosi sitten, kun perheen esikoinen syntyi.

Ihan alkuun Ville ja Mari käänsivät katseensa pääkaupunkiseudulle, Tuusulaan ja Järvenpäähän. Sipoota ja Porvootakin he miettivät. Länsisuunta ei kiinnostanut, mutta Kotka sitäkin enemmän. Ville on asunut pitkään Kotkassa, ja hänen lähisukuaan on edelleen kaupungissa.

– Väinön synnyttyä aloimme pohtia, missä lapsen olisi turvallista kasvaa. Halusimme pois Helsingistä, Ville ja Mari kertovat.

Elokuussa he tulivat piipahtamaan Loviisassa. Ja sitten vielä uudestaan heti seuraavana viikonloppuna Loviisan Wanhat Talot -päiville. He ihastuivat kaupungin idylliin.

LWT:ssä pariskunta käväisi Suolatorin ”Päivystävä loviisalainen” -uimakopilla. Sieltä he saivat vinkin kysyä tarjolla olevia vuokrakoteja Loviisan Sanomien Facebook-sivuilta.

Facebook-kyselyyn sateli vastauksia, ja unelmakoti, ”oikea helmi”, löytyi nopeasti Sepänkujalta.

 

”Ei Helsingissä tällaista ole”

Pikkukaupungin ihmisten ystävällisyys on ollut iloinen yllätys. Pieni perhe sai sosiaalisen median kautta monta ihanaa ”tervetuloa Loviisaan” -viestiä. Ja kun Mari muuton aikaan pesi ikkunoita, hän havahtui siihen, että ihmiset tervehtivät ja tulivat juttelemaan.

– Ei Helsingissä tällaista ole.

Muuttopäätökseen vaikuttivat myös Marin omat kokemukset pienestä kyläkoulusta Lapinlahdelta.

– Yllätyimme kuultuamme, että Loviisa päätti säilyttää kyläkoulut. Ehkä Väinökin pääsee aikanaan pikkukouluun, Mari sanoo.

Villen työ lentoperämiehenä asettaa arjelle omat rajansa. Hänen ollessaan päivystysvuorossa Helsinki-Vantaan lentokentälle pitää ehtiä tunnissa.

– Loviisasta se onnistuu. Ehdin laittaa työasun päälle ja juoda vielä kahvitkin ennen matkaan lähtöä, Ville virnistää.

Toistaiseksi Mari on Väinön kanssa kotona, mutta toivoo pääsevänsä töihin ensi kesänä. Nyt perhe vain nauttii pikkukaupungin kauneudesta.

Tervetuloa Loviisaan, Ville, Mari ja Väinö!

 
 

Teksti Reija Kokkola  Kuva Päivi Ahvonen

1
Pikkukaupunki
Instagram did not return a 200.

Follow Us