Puutarha, Ruoka

Kesäpäivän unelma

9.6.2016
Kokeile kesäisiä reseptejä ja herkuttele

Rikkaruo­hostakin saa mais­tu­vaa ja edulista ruokaa kesäjuh­lien pöytään. Muista nokkoset, voikukat, vil­liyr­tit ja muut edulliset herkut. Ne saat­ta­vat löy­tyä ihan nurkan takaa. Todel­lista lähiruokaa siis. 

 

FETA-VOIKUKKANYYTIT

Filotaik­i­naa
Voikukan­nup­pu­ja
Feta­ju­us­toa

Kiehau­ta voikukan vihre­itä nup­pu­ja suolavedessä. Val­u­ta. Sekoi­ta joukkoon feta­mu­rua.

Leikkaa sulatet­tu taik­i­na postiko­rtin kokoisik­si paloik­si, ase­ta keskelle nokare täytet­tä  ja rul­laa sikarik­si. Vään­nä päät karkkipa­perin tapaan. Voitele munal­la ja paista uunis­sa kul­lankeltaisik­si.

 

aaltonen2

 

RIKKARUOHOSOPPA
1 l nokkos­ta
1 l vuo­hen­putkea
2 valkosip­ulinkynt­tä
½ kg avo­maan tai kasvi­huonekurkkua
½ kg maustekurkkua
kasvis­liemikuu­tio
tilk­ka valkovi­iniä
smetanaa

Keitä nokkoset ja vuo­hen­putket run­saas­sa vedessä. Kaa­da vesi pois ja silp­pua sauvasekoit­timel­la. Lisää joukkoon pienek­si silputut kurkut, puris­tet­tu valkosip­uli ja liemikuu­tio. Keitä ja maus­ta viinil­lä ja smetanal­la. Pip­puria maun mukaan.

 

aaltonen1

 

RAPEAT KINUSKIKORIT
kori
50 g voita
50 g sok­e­ria
2 rkl siirap­pia
50 g vehnä­jauho­ja
½ tl jauhet­tua inkivääriä

Sula­ta voi, sok­eri ja siirap­pi kat­ti­las­sa miedol­la läm­möl­lä. Siir­rä kat­ti­la pois liedeltä ja siivilöi joukkoon jauhot ja inkivääri.

Nos­ta teelusikalla nokare­i­ta voidel­lulle leiv­in­pa­per­ille. Jätä run­saasti tilaa väli­in, kos­ka kek­sit lev­iävät. Paista 180 asteessa 7–10 min­u­ut­tia kul­lan­ruskeik­si.

Jäähdytä het­ki ja ase­ta kek­si kumolleen kään­netyn kupin päälle ja muo­toile.  Anna jäähtyä rapeik­si.

TÄYTE, Sher­ry-vaah­to
1 ½ dl puo­likuiv­aa sher­ryä
50 g sok­e­ria
2 rkl sitru­u­name­hua
2 tl  raastet­tua sitru­u­nan kuor­ta
1,5 dl kuo­huk­er­maa
150 g tuore­ju­us­toa

Sekoi­ta sher­ry, sok­eri, sitru­u­nan mehu ja raastet­tu kuori.  Anna vetäy­tyä ½ h.

Lisää ker­ma ja vatkaa seosta kunnes se on  kuohkeaa. Sekoi­ta joukkoon tuore­ju­us­to.

Kaa­da vaah­to pur­so­tus­pus­si­in ja jäähdytä jääkaapis­sa. Ennen tar­joilua pur­so­ta vaah­to kor­ei­hin ja koris­tele tuor­eil­la mar­joil­la.

 

aaltonen

 

Kuvat: Eeva Kan­gas  Resep­tit: Han­na Neu­vo­nen

3
Pikkukaupunki