Lifestyle, Ruoka

Kaupungin paras!

17.7.2017

Jokainen on paras jossain. Jos etsii vahvuuksia nälkä tai jano edellä, niin kannattaa päätyä näihin paikkoihin – ja tästä syystä. Tai sitten jostain ihan muusta. Pistäytymisen arvoisia silti.

 
 

Pyöreän munkin terveyspaukut

Runda Munkenissa on kaupungin paras teevalikoima, mutta kannattaa kokeilla myös talon terveyspaukkuja. Punajuuri- tai rucolasmoothie ovat todella maukkaita. Myös talon cateringvalikoima on laaja.

Runda Munken Loviisa, Aleksanterinkatu 6, rundamunken.fi

 
 

salttis

 

Laivasillan pioneeri

Vierasvenesataman Café-Restaurant Saltbodanissa on mannermaisin tunnelma. ”Salttiksessa” on erillinen baaripuoli ja ravintolassa pöytiintarjoilu. Suppeahkon listan valikoima on erinomainen ja viinivalikoima hyvä.

Café-Restaurant Saltbodan, Laivasilta 4, saltbodan.fi

 
 

kappeli

 

Terassi näköalalla

Kappelinpuistossa sijaitseva ravintola & kahvila Kappeli on jo itsessään hämmästelemisen arvoinen. Valtava veranta on mahtipontinen ja vie tunnelmissa Loviisan 1800-luvun lopun loistokkaaseen kylpyläkauteen.

Ravintola Loviisan Kappeli, Kuningattarenkatu 19, teehelmi.fi

 
 

tuhannentuskankahvila2

 

Originelli helmi

Kaupungin ehdottomasti originellein kahvila on Tuhannen tuskan kahvila historiallisessa alakaupungissa. Piskuisen, mukulakivisen sisäpihan omenapuun alla on aika pysähtynyt. Kaikki tarjottava on alusta loppuun itse tehtyä ja taatusti hyvää. Talon erikoisuus on suolainen munkki Sunkki.

Tuhannen Tuskan Kahvila, Poikkikuja, tuhannentuskankahvila.fi

 
 

plagen_cd

 

Våfflor, var så goda!

Om det är torsdag så är det våffeldag på Plagen. Stadens läckraste, utan tvivel. Vohveleita osataan odottaa jo vesi kielellä tai jopa kuola valuen – ovathan ne harvinaista herkkua. Mahtava idea, hyvät vohvelit (torstaisin) ja upea ympäristö.

Plagens kiosk, Kapteenintie 5, facebook.com/plagenskiosk

 

Burgeri lasikuutiossa

Koska Suomen suvi on oikukas, on Kahvila-ravintola Laivasillan oivallus lasisesta terassista nerokas. Siellä istuu ikään kuin ulkona, mutta lämpimässä. Ihan meren äärellä sijaitsevan kuppilan erikoisuutena ovat mehevät burgerit, joita kesällä vaanivat myös toinen toistaan ovelammat linnut.

Kahvila-Ravintola Laivasilta, Laivasilta 11, cdfastfood.fi

 
 

vaheri_olvin1

 

Kakkukeisari

Konditoria Vaherkylän vitriinit notkuvat kakkuja ja paakelseja siinä määrin, että selkärangattoman kalorinkarttajan ei kannata edes katsoa sinne. Täältä ei yksikään pullahiiri poistu pettyneenä!

Konditoria-Café Vaherkylä-Ek, Aleksanterinkatu 2, vaherkyla.fi

 

Suolatorin viinitupa

Vanhan kanttorilan pihatupaan syntynyt olut- ja viinibaari Ölvin on rento illanviettopaikka rantapuiston ja Suolatorin välissä. Iltoja tahdittavat usein trubaduurit tai muu elävä musiikki.

Bistro Cantor & Ölvin Olut- ja Viinitupa, Mariankatu 1, bistrocantor.fi, olvin.fi

 
 

bella

 

Vegaanivinkki

Kaupungin paras vegaanipizza, vegaaniburgeri ja vegaanipasta löytyvät kirkon kupeessa sijaitsevasta ravintola Bellasta. Keittiömestari taitaa tosin myös pihvit ja viinivalikoimasta löytyy erinomainen italialialainen Pinot Grigio. Nälkäinen kiittää.

Ravintola Bella, Mannerheiminkatu 2, bellaloviisa.fi

 
 

sakura_nepalilainen

 

Kansainvälisin

Ravintola Sakurassa torin laidalla käy kuhina lounasaikaan niin, että paikkaa voi joskus olla jopa vaikea saada. Ravitsevan lounaan maine on kiirinyt kaiken kansan korviin. Pöydissä istutaan vieri vieressä ja puheensorina täyttää pikkuisen ravintolan. Kuultu samaan aikaan kielten puhumisen Loviisan ennätys – seitsemän!

Restaurant & Café Sakura Deli, Brandensteininkatu 11, sakuracatering.com

 

Maukkain nepalilainen

Pieni painovirhe kyltissä ”Napalilainen ravintola”  teki kaupungin uusimmasta etnisestä tulokkaasta kertaheitolla kuuluisan. Herkullinen ruoka, laaja lista, fantastinen naan-leipä, ystävällinen palvelu ja aina auki. Siinä tarpeeksi syitä kipaista ravintola Pahunaan – hyviä jugurttipohjaisia lasseja unohtamatta!

Pahuna Loviisa, Mariankatu 20, ravintolapahuna.fi 

 
 

Teksti Päivi Ahvonen Kuvat Eeva Kangas, Päivi Ahvonen, Fanni Fagerudd, Virpi Lehtinen

2