Ihmiset

Jujutsu on se juttu

8.10.2018

Lukkopainia, eri­laisia lopetuk­sia, kamp­pailua. Jujut­su on haas­ta­va laji. Sen takia jak­san aina innos­tua siitä. Koskaan ei voi olla täy­delli­nen, aina on tilaa kehit­tymiselle ja itsen­sä haas­tamiselle. Se on tässä lajis­sa aivan ykkösjut­tu.

Itse ajauduin jujut­su­un sat­tumal­ta. Jalka­pal­lo päät­tyi loukkaan­tu­miseen, ja pidin vuo­den taukoa urheilus­ta. Mut­ta sit­ten päätin, että jotain on tehtävä ja lähdin kaverin mukaan jujut­su-treenei­hin. Sil­lä tiel­lä olen pysynyt, ja aloitin hil­jat­tain myös kisaamisen. Jujut­sun SM-kisois­sa kevääl­lä mukaan lähti hopeaa, joten voin kai sanoa, että ihan hyvin tämä sujuu.

Tietenkin välil­lä on päiviä, jol­loin ei huvit­taisi treena­ta. Mut­ta sen yli on vain päästävä, nous­ta­va ylös penkistä ja lähdet­tävä treenei­hin. Ei se sen kum­mallisem­paa ole. Treen­imah­dol­lisuuk­sia on viikon jokaiselle päivälle. Oman har­joi­tu­saikataulu­ni suun­nit­te­len pitkälti koulun ehdoil­la. Salil­la käy porukkaa aivan lap­sista liki seit­senkymp­pisi­in, joten sinne mukaan vaan!”

 

Kasper Ståhl, Lovisa Gym­na­si­um

Jujut­sun SM-hopea­fi­nal­isti, alle 67,5 kg sar­ja

 

tek­sti fan­ni fagerudd kuva Onni Ahvo­nen

0