Pikkukaupunki kokosi kaupungin leipureilta ja Reko-ringin tuottajilta taivaallisen tapaslautasen. Suussasulavia juustoja, herkullisia hilloja ja tuoreita yrttejä, toinen toistaan rapeampien leipien päälle taiteiltuna.
- Hardom ja Kal’s ne yhteen sopii! Tähän komboon patongin päälle päätyi Green Tomato Relish, koristeltuna Rintasen puutarhan maustekurkulla.
- Scones, please! Kahvila Favoritin juustoiset skonssit ovat takuuvarma hitti. Jos maltat, lämmitä herkkuja hetki uunissa – rapea kuori ja pehmeä sisus sulavat suussa alta aikayksikön.
- Loviisan torilta löytää muutamana päivänä viikossa kaupungin parasta mallaslimppua, a’la Robin. Leivän tummiin sävyihin sopii pirteä punajuurihummus ja tuore korianteri, molemmat Rintasen puutarhasta.
- Tuhannen Tuskan kahvilassa Leena leipoo pienen patongin näköisiä kierresämpylöitä, joiden rapeus on vailla vertaa. Päälle Mäkelän Tilajuuston silkkisen pehmeää tuorejuustoa. Kokonaisuuden viimeistelee tajunnanräjäyttävä Kal’s Specialty Foodin Trifecta-hillo. Kyllä, kiitos!
- Jo vuonna 1971 perustettu konditoria Corint on klassikko. Kunnon ruisleivässä on ytyä ja Mäkelän Tilajuuston Valkosipuli-Kartanojuusto sopii sille oivaksi kaveriksi. Maut sitovat yhteen raikkaat herneenversot Robben Pikku Puutarhasta.
- Hardomin leivästä on lyhyessä ajassa muodostunut monen kaupunkilaisen suosikkileipomo. Kaura-pellavansiemenpatonki saa jännittävän vivahteen, kun Mäkelän Valkokartanojuuston lisäksi päälle ripottelee Kal’s Specialty Foodin lakritsihunajaa. Tiedämme, tämä yhdistelmä kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoiselta, mutta testattu on ja iloksemme voimme todeta – toimii!
Tämä kattaus on tie kovemmankin luokan leipäfanaatikon sydämeen!
Kuva Fanni Fagerudd, Magi Pernthaler