Ruoka

Herkkuja läheltä

17.8.2020
Lähiruoka on in. Pikkukaupunki kokosi kaupungin leipureilta ja Reko-ringin tuottajilta taivaallisen tapaslautasen. Suussasulavia juustoja, herkullisia hilloja ja tuoreita yrttejä, toinen toistaan rapeampien leipien päälle taiteiltuna.

Pikkukaupun­ki kokosi kaupun­gin leipureil­ta ja Reko-ringin tuot­ta­jil­ta taivaal­lisen tapaslau­tasen. Suus­sasulavia juus­to­ja, herkullisia hillo­ja ja tuor­e­i­ta yrt­te­jä, toinen tois­taan rapeampi­en leip­i­en päälle taiteil­tuna.

 

  1. Hardom ja Kal’s ne yhteen sopii! Tähän kom­boon paton­gin päälle pää­tyi Green Toma­to Rel­ish, koris­tel­tuna Rin­tasen puu­tarhan maustekurkul­la.
  2. Scones, please! Kahvi­la Favoritin juus­toiset skon­ssit ovat taku­u­var­ma hit­ti. Jos mal­tat, läm­mitä herkku­ja het­ki uunis­sa – rapea kuori ja pehmeä sis­us sulavat suus­sa alta aikayk­sikön.
  3. Lovi­isan toril­ta löytää muu­ta­mana päivänä viikos­sa kaupun­gin paras­ta mal­laslimp­pua, a’la Robin. Leivän tum­mi­in sävy­i­hin sopii pirteä puna­ju­uri­hum­mus ja tuore kori­anteri, molem­mat Rin­tasen puu­tarhas­ta.
  4. Tuhan­nen Tuskan kahvi­las­sa Leena leipoo pienen paton­gin näköisiä kier­resämpylöitä, joiden rapeus on vail­la ver­taa. Päälle Mäkelän Tila­ju­us­ton silkkisen pehmeää tuore­ju­us­toa. Kokon­aisu­u­den viimeis­telee tajun­nan­räjäyt­tävä Kal’s Spe­cial­ty Food­in Tri­fec­ta-hil­lo. Kyl­lä, kiitos!
  5. Jo vuon­na 1971 perustet­tu kon­di­to­ria Corint on klas­sikko. Kun­non ruisleivässä on ytyä ja Mäkelän Tila­ju­us­ton Valkosip­uli-Kar­tano­ju­us­to sopii sille oivak­si kaverik­si. Maut sito­vat yhteen raikkaat herneen­ver­sot Robben Pikku Puu­tarhas­ta.
  6. Hardomin leivästä on lyhyessä ajas­sa muo­dos­tunut mon­en kaupunki­laisen suosikkileipo­mo. Kau­ra-pella­van­siemen­pa­ton­ki saa jän­nit­tävän vivah­teen, kun Mäkelän Valkokar­tano­ju­us­ton lisäk­si päälle ripot­telee Kal’s Spe­cial­ty Food­in lakrit­si­hu­na­jaa. Tiedämme, tämä yhdis­telmä kuu­lostaa vähin­täänkin mie­lenki­in­toiselta, mut­ta tes­tat­tu on ja ilok­semme voimme tode­ta – toimii!

 

Tämä kat­taus on tie kovem­mankin luokan leipä­fanaatikon sydämeen!

 

 

Kuva  Fan­ni Fagerudd, Magi Pern­thaler

 

0