Luonto

Haja-asutusalueiden jätevesiasiat kuntoon

14.6.2018
Jätevesiasiat - ranta

Onko kiinteistösi viemäriverkoston ulkopuolella? Tai herkällä pohjavesialueella tai jopa rantavyöhykkeillä? Nyt saat maksuttomia neuvoja jätevesijärjestelmän kunnon ja saneeraustarpeen tarkistamiseen.

– Pohjavesialueilla sekä 100 m rantavyöhykkeellä sijaitsevien kiinteistöjen puutteellisien jätevesijärjestelmien pitää täyttää puhdistusvaatimukset 31.10.2019 mennessä. Nämä kiinteistöt ovat neuvontamme tärkein kohderyhmä juuri nyt, kertoo jätevesineuvoja Satu Kunnas.
Muut haja-asutusalueiden kiinteistöt voivat kunnostaa järjestelmänsä kun kiinteistöllä tehdään rakennuslupaa vaativia peruskorjauksia, sinne asennetaan vesi-WC tai kiinteistöllä tehdään muita vesi- ja viemärilaitteistojen luvanvaraisia remontteja.
– Ammattitaitoinen ja huolellinen suunnittelu on näissä töissä kaiken a ja o. Kiinteistöltä on myös aina löydyttävä selvitys jätevesijärjestelmästä. Minun tehtäväni on neuvoa näissä mieltä askarruttavissa kysymyksissä, Satu Kunnas toteaa.

 

 

Maksuton palvelu, neuvoja paikan päälle
Neuvonta on Lapinjärven, Loviisan sekä Porvoon alueen asukkaille ja mökkiläisille maksutonta – ja puolueetonta.
– Neuvojan tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse, mutta neuvojan voi pyytää vierailemaan kiinteistöllä arvioimassa jätevesijärjestelmän saneeraustarpeen. Lisäksi neuvoja voi myös tarvittaessa opastaa jätevesijärjestelmän huoltotoimenpiteissä ja kertoa, miten lainsäädännön muutokset vaikuttavat erilaisilla kiinteistöillä, Satu Kunnas kertoo ja kehottaa rohkeasti ottamaan yhteyttä.
Satun tavoittaa puhelimitse arkisin kello 9-15 numerosta 044 733 5652.
satu.kunnas@vesiensuojelu.fi
Neuvo Lapinjärvi-Loviisa 2018 -hanke

1
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us