Auringon vihdoin taas paistaessa, antaen lupauksensa tulevasta keväästä, on ihana nauttia hienoimmista talvipäivistä ulkona. Älä anna keväthankien kutsua kahdesti – pakkaa reppuun maistuvat eväät. Ne ovat retken kuin retken kohokohta.
Bataatti-kookoskeitto
Vältyt kantamasta ylimääräisiä astioita mukanasi, kun koverrat sämpylän tyhjäksi ja täytät sen herkullisella sosekeitolla. Pakkasen loitolla pitävä keitto syntyy, kun sekoitat bataattia, kookosmaitoa ja porkkanaa. Mausta curryllä, muskotilla ja sitruunamehulla ja laita joukkoon ripaus sitruunankuorta. Ihanasti lämmittävä keitto pysyy ruokatermoksessa kuumana koko retken ajan.
Kalaa tikun nokassa
Valmistat herkkuaterian hetkessä, kun seivästät, suolaat ja grillaat peratun kalan.
Grillattu Camembert
Grillaa juusto kokonaisena, jotta se ei valu nuotioon. Camembertin kyytipojaksi sopii erinomaisesti mustaherukkahillo
tai jokin muu kirpakka hyytelö tai hillo. Tämä energiapommi pitää pitkään ladulla.
v
Teksti: Päivi Ahvonen Kuvat: Virpi Lehtinen Kuvausjärjestelyt: Hanna Neuvonen