Luonto, Ruoka

Absolument magnifique!

23.1.2017
On ihanaa viettää talvipäivä ulkona

 
 
Auringon vih­doin taas pais­taes­sa, antaen lupauk­sen­sa tulev­as­ta keväästä, on ihana naut­tia hienoim­mista talvipäivistä ulkona. Älä anna keväthankien kut­sua kahdesti – pakkaa rep­pu­un mais­tu­vat eväät. Ne ovat retken kuin retken kohoko­h­ta.

 

 

hiihto_3
 
hiihto_11
 
 

Bataat­ti-kookoskeit­to
Väl­tyt kan­ta­mas­ta ylimääräisiä astioi­ta mukanasi, kun kover­rat sämpylän tyhjäk­si ja täytät sen herkullisel­la sosekeitol­la. Pakkasen loitol­la pitävä keit­to syn­tyy, kun sekoi­tat bataat­tia, kookos­maitoa ja porkkanaa. Maus­ta cur­ryl­lä, muskotil­la ja sitru­u­name­hul­la ja lai­ta joukkoon ripaus sitru­u­nankuor­ta. Ihanas­ti läm­mit­tävä keit­to pysyy ruokatermok­ses­sa kuumana koko retken ajan.

 

Kalaa tikun nokas­sa
Valmi­s­tat herkku­a­ter­ian het­kessä, kun seivästät, suo­laat ja gril­laat per­atun kalan.
 
 
hiihto_6
 
hiihto_4
 
hiihto_7
 
 
Gril­lat­tu Camem­bert
Gril­laa juus­to kokon­aise­na, jot­ta se ei valu nuo­tioon. Camem­bertin kyytipo­jak­si sopii eri­no­mais­es­ti mus­ta­herukkahil­lo
tai jokin muu kir­pak­ka hyytelö tai hil­lo. Tämä ener­giapom­mi pitää pitkään ladul­la.
 
 
hiihto_8
 
hiihto_5
 
hiihto_10
 
 v
Tek­sti: Päivi Ahvo­nen  Kuvat: Vir­pi Lehti­nen  Kuvausjär­jeste­lyt: Han­na Neu­vo­nen

1
Pikkukaupunki