Luonto

5 x piknik

10.7.2018
5 x piknik - piknikpaikat Loviisassa

 

Piknikillä tärkeintä on, että eväät ovat hyvät ja maisemat vielä paremmat. Päiväpeitot, eväät ja aurinkolasit mukaan, tässä tulee viisi ihaninta piknikpaikkaa a´la Pikkukaupunki!

 

Hopom

Mutkittelevien teiden päässä sijaitseva Hopjärvi eli Hopom on omalaatuinen keidas. Taikalammeksikin tituleerattu järvi rauhoittaa maagisella tavalla. Uimaranta hyppytorneineen tarjoaa puitteet ihanalle piknikpäivälle koko perheen iloksi.

Rantapolku, Hopom

Iso kivi

Aurinko kimmeltää meren pintaa vasten ja maailma hiljentyy. Valkon iso kivi on ehkä maailman ihanin paikka, etenkin eväiden kera. Metallirannan polut johdattavat tähän suojaiseen poukamaan, ja jos tuntuu ettei perille löydä, kysy lenkkeilijältä – valkolaiset auttavat aina hymyssä suin.

Metalliranta, Valko

Särkjärvi

Ruotsinpyhtäällä sijaitseva Särkjärvi on kestosuosikki. Monen loviisalaisen perinteiseksi päivälomakohteeksi muodostuneen järven rannalta löytyy myös kiinteä pöytä sekä penkit, joten mukaan voi pakata hienostuneempiakin herkkuja.   

Särkjärventie, Ruotsinpyhtää

Backstensstrand

Pernajassa sijaitseva pieni Backstensstrand levittäytyy kallioisille rannoille aivan saariston tuntumaan. Auringon alla viettää helposti tunnin tai pari, mehun ja voileipien kera vaikka koko päivän.

Backsteninranta, Pernaja

 

 

Rantapuisto

Piknikit rantapuistossa ovat klassikko. Laivasillan vieressä sijaitseva viherikkö tarjoaa tilaa suuremmallekin piknikporukalle. Ja jos mansikat unohtuivat kotiin, ei hätää. Rantapuistosta kipaisee torille alta aikayksikön!

Vanha Ranta 4, Loviisa

 

 

Teksti Fanni Fagerudd Kuvat Fanni Fagerudd, Eeva Kangas

0
Pikkukaupunki
Instagram has returned invalid data.

Follow Us