Ihmiset, Kulttuuri

All I can do is paint

13.6.2017
takuyo_1

Galleria Saltbodanissa odottaa valloittava värimaailma. Hirsiseinillä komeilee Loviisan luonnon ja mielikuvitusmaailman kohtaavia teoksia, jotka ovat kuvataiteilija Takuyo Kawachin eli KawachiArtin käsialaa. Take a Surrealistic trip to Loviisa on Kawachin viides näyttely Loviisassa.

– Täällä on hyvä pitää näyttelyitä. Yleensä teokseni sopivat parhaiten moderniin ympäristöön, mutta jokin näissä seinissä viehättää. Vanhan taustan ja nykyaikaisen teoksen välille muodostuu hieno kontrasti, Kawachi kertoo.

Japanista kotoisin oleva Kawachi kiersi maailmaa taiteen perässä yli kymmenen vuoden ajan ja päätyi lopulta Yhdysvaltojen ja Italian kautta Suomeen vuonna 2007.

– Vaimoni vanhemmat asuvat Loviisassa, joten matkustimme miltei suoraan Loviisaan Suomeen saavuttuamme. Muistan, kuinka heti toisena päivänäni Loviisassa eräs mies ajoi autolla viereeni, avasi ikkunan ja huudahti innoissaan: ”Are you Japanese?” Näin alkoi ystävyyteni Sakura-ravintolaa pitävän Tsutte Tazakin kanssa.

Ei ihan tavallinen maalaiskaupunki

Helsingissä perheineen asuva Kawachi matkustaa Loviisaan usein, eikä pelkästään appivanhempiaan tapaamaan.

– Loviisassa on hyvin erityinen tunnelma. Täällä on havaittavissa uuden värinä, mutta samaan aikaan rento fiilis on hyvin vallitseva. Täältä haen paljon inspiraatiota. Kaupunki on avoin merelle ja etenkin taivaalle, jota rakastan. Loviisa ei ole mikään tyypillinen maalaiskaupunki.

Kawachi arvostaa erityisesti loviisalaisten avoimuutta. Täällä käydessään ihmiset moikkaavat kadulla ja saapuvat näyttelyyn juttelemaan

– Tuntuu kuin olisi kaupungillinen ystäviä.

Tulevaisuuden potentiaali odottaa ottamistaan

Kawachin mukaan Loviisassa on paljon potentiaalia nykyistä suurempaan.

– Täällä on hieno ympäristö ja tunnelma, elämä tuntuu täällä hyvältä. Loviisa on ainakin toistaiseksi kuin piilossa pysyvä aarre. Täältä löytyy monen alan osaajia aivan kansainväliseltäkin tasolta, ja nyt on aika ottaa se osaaminen käyttöön. Täältä löytyy tiloja, joissa voi järjestää vaikka mitä!

Kawachin mielestä Loviisa on ainutlaatuinen.

– Täällä ei ole tarvetta kopioinnille. Tulevaisuuden potentiaali tuntuu ja näkyy pikkuhiljaa.

takuyo_2

takuyo_3